NITIELLEVE Vinhandel, Gilleleje

Salg til restauranter, cafeer og private af dansk produceret kvalitetsvin, “bobler”, cider og most  fra

Læs mere fremstilling af cider og om Fejø Cider og Gastrik 

 

Ny bog om

“Cider i Europa”

hvor Jeppe Gents (manden bag Fejø Cider) fortæller om glæden ved ciderproduktion, om en kultur båret af ildsjæle og om gastronomi i smukke europæiske landskaber.

207 sider, rigt illustreret – Pris: 200 kr.

Se anmeldelse i VinAvisen.dk

Se / køb bogen hos NITIELLEVE, Hillerødvejen 120, 3250 Gilleleje 
Kontakt gerne Birthe Reumert på birthe.reumert@gmail.com eller telefon 26 129 129

 

Hvad er “Gastrik” og hvordan kan det anvendes?

– et fif til saucer og gryderetter

Franskmændene har gennem århundreder brugt karamelliseret vineddike sirup – gastrik – til at give smag til saucer, supper og sammenkogte retter.

Gastrik er den særlige ingrediens, som kan give saucen det sidste pift til en særlig smag med både bitre, syrlige og sødmefulde toner.

Derfor bør gastrik altid have plads i basislageret.

Gastrikken indeholder smagstoner, der er svære at tilføre enkeltvis til maden – bitterhed, sødme fra karamelisering af sukkeret og restsyre med frugtsmag og friskhed fra eddiken.

Når saucen har fået ”det hele”, men stadig mangler helhed og smagsmæssig ensretning, kan et par spiseskefulde gastrik som regel give ”det ekstra pif”.

Gastrik er særlig velegnet ved madlavning med et minimum af fedt – og det giver stor smagfylde uden tilføring af ekstra fedt, fx fra fløde.

Gastrik kan også anvendes som sauce i sig selv, til at glasere kød, fisk eller grøntsager og som ingrediens i vinaigretter, drinks og desserter.

Gastrik er relativt let at lave, og den kan holde sig længe ved opbevaring på køl eller på køkken­hylden i en lukket beholder / flaske med prop.

Kilde: http://www.meyersmad.dk/