ARONIA – verdens stærkeste antioxidant

I følge Pål Heick (21.03.2009) har aroniabærret et meget højt indhold af vitaminer og antioxidanter, der styrker kroppens immunsystem og dæmper aldringsprocessen.

Aroniabærret har tre gange så mange antioxidanter som blåbær, der ellers anses for at være et af de sundeste bær.
Dette har skabt rift og interesse om bærret, hvis høje indhold af antioxidanter bidrager til at ”rense” og restituere kroppen” efter fysiske anstrengelser, fx efter træning.

Aronia har været et kendt lægebær i årtusinder hos både kineserne og indianerne, som har anvendt bærret til at helbrede og forebygge sygdom.

Det mørkerøde, næsten sorte bær er meget rigt på alle de aktive stoffer, som også findes i fx blå druer, ribs, solbær, brombær og blåbær.
Aroniabærrets indhold af vitaminer og mineraler overskygger dem alle, og så indeholder de stoffer som forstærker effekten af vitaminer og mineraler i kroppen.

Antioxidanter bidrager til at uskadeliggøre de stoffer i kroppen der dannes ved stress, rygning, for meget/for lidt motion, soldyrkning, ved indtagelse af ”dårligt fedt” (transfedtsyre / animalsk fedt), ophold i miljø med mange kemikalier, udstødningsgas fra bilmotorer samt forurening og andre giftige emner.

Aronia er med til at beskytte kroppens celler ved at lette optagelse af vitaminer og mineraler.

Aronia bærret kommer fra Nordamerika, hvor det vokser vildt. I dag dyrkes Aronia i flere nordiske lande, hvor det høstes fra sidst i august til midten af september.

 

Kilder:

  • http://wellness-fitness.dk/kost /aronia-verdens-st%C3%A6rkeste-antioxidant.html

http://aroniasaft.dk/

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *